Miten yrityksen kehitystyöstä saa tuloksia?

Miten yrityksen kehitystyöstä saa tuloksia?

Yrityksen kehittäminen on keskittymistä ja kestävyyttä vaativaa työtä. Täytyy ajatella laajoja kokonaisuuksia ja pyrkiä yksinkertaistamaan niitä. Yhtäkkiä täytyy taas kirkastaa tavoitteita ja peilata nykymenoa siihen. Se voi olla pelottavaa, kun huomaa missä kunnossa talo on nyt. Lisäksi täytyy tunnistaa suurimmat esteet tiellä ja suunnitella niiden selättäminen mahdollisimman fiksusti. Suunnittelu se vasta rankkaa on, kun ei oikein edes tiedä miten sen pitäisi tapahtua.

Mistä johtuu, että kehittäminen käy monelle niin raskaaksi? Miksi tulokset jää saavuttamatta?

Olen jo vuosien ajan ollut kehittämässä kymmeniä useiden eri toimialojen yrityksiä Suomessa ja saanut kunnian työskennellä yrittäjien, johtajien ja kaikenlaisissa tehtävissä työskentelevien henkilöiden kanssa. Se on auttanut näkemään kehitystyön ytimeen.

Aluksi kehitysprojektiin lähtiessä fiilikset ovat katossa ja virtaa riittää – on tullut jotain uutta arkeen. Mietitään unelmia, suunnitellaan niiden toteutumisia, nähdään jo yritys menestyksen harjalla.

Sitten aletaan laittamaan asioita käytäntöön. Tuleekin vastustusta. Asiat eivät toimi, ennen oli parempi. Alkaa väsyttää. Lopulta palataan vanhaan malliin. Onpas kevyttä taas! Onko tuttu tilanne?

Ensin oma talo kuntoon

On äärettömän tärkeää, että sinulla yrityksen kehittäjänä on oma systeemi kunnossa. Miten voit menestyksekkäästi kehittää firmaa, jos et ole kunnolla omaksunut pitkäjänteisen kehittämisen ideaa ja työkaluja itse?

Mieti hetki omia tavoitteitasi elämässä seuraavassa järjestyksessä:

  1. Terveys: miltä haluat näyttää, paljonko painaa, kuinka voida?

  2. Henkilökohtaiset tavoitteet: harrastukset, ihmiset, joiden kanssa haluat viettää aikaa, perhe..

  3. Taloudelliset tavoitteet: paljonko rahaa tarvitset päivässä, jotta voit elää unelmaelämääsi? Tarkka summa.

  4. Kontribuutiotavoitteet: miten aiot osallistua yhteisen hyvän kehittämiseen?

Ota kynä ja paperia ja kirjoita tavoitteet paperille. Sitten voit tehdä esimerkiksi kuvakollaasiin tavoitteesta ja asettaa sen työpöydän taustakuvaksi. Tavoite pitää nähdä. Seuraavaksi lähde elämään unelmaelämää. Jos haluat uuden mersun, käy testaamassa sitä useasti. Joudut ehkä käymään muutamassa eri liikkeissä, etteivät myyjät hermostu. Lopuksi kerro tavoitteistasi muille. Jos muut eivät tiedä tavoitteistasi, eivät he voi auttaa sinua niiden toteutumisessa.

Suunnittele päivä- ja viikko-ohjelma

Sen voi tehdä vaikka exceliin tai aluksi muistivihkoon. Mhin aikaan heräät? Itse herään nykyään 5 aikaan aamulla ja teen 20/20/20 treenin, jonka valmentaja Robin Sharman kirjasta The 5 AM Club.

Ensimmäinen 20 minuuttia tehdään fyysinen harjoitus, jotta aineenvaihdunta lähtee käyntiin ja energia virtaamaan

Seuraavaksi mietitään päivän suunnitelma: mitä tänään saavutetaan? Mietin 3 tavoitteiden kannalta tärkeintä asiaa, mitä tänään aion tehdä. Kun tämä on ohi, kello on 5:40.

Lopuksi opiskelen. Luen kirjaa, katson Youtubesta opetusvideoita tai kuuntelen podcastia.

Ideana on se, että klo 6 olet terävänä ja valmistautuneena päivään. Seuraavat tunnit voit suunnitella oman tilanteesi ja tavoitteidesi mukaan.

Tulokset tulevat rutiineista

Ja rutiinit syntyvät toiston kautta. Tuoreimpien tutkimusten mukaan kestää 66 päivää sisäistää uusi tapa eli reilu 2 kuukautta. Aluksi se on aina vaikeaa, keskellä sekavaa ja lopuksi äärimmäisen palkitsevaa.

Laita viestillä HEP, kun olet päässyt alkuun! Voit laittaa sen numeroon 040 591 0540.

Yrittäjän kolme puolta – lukusuositus yrittäjälle

Yrittäjän kolme puolta – lukusuositus yrittäjälle

Miksi tehdä parempaa bisnestä vähemmällä?

Miksi tehdä parempaa bisnestä vähemmällä?